درک شکل هندسی سطح مقطع نخ و پارچه برای تولید پارچه هایی با عملکرد مناسب ضروری است. تغییرات موقعیت پل تار (در جهت عمودی و افقی) روی خواص فیزیکی و مکانیکی پارچه اثر می گذارد و سطح مقطع پارچه را تحت تأثیر قرار می دهد. در این پژوهش، 9نمونه پارچه تافته پلی استر- ویسکوز در موقعیت های مختلف پل تار تولید شد و شکل سطح مقطع نخ ها و خواص فیزیکی و مکانیکی آن ها از قبیل استحکام کششی، استحکام برشی، استحکام خمشی، استحکام چروک پذیری و نیز مقدار نفوذ پذیری آب و نفوذپذیری هوا در آن ها بررسی شد. مشاهدات نشان داد، با بالارفتن پل تار نسبت به موقعیت صفر (موقعیت نرمال پل تار در ماشین بافندگی،) پارچه سفت تر و محکم تر می شود. همچنین، در تراکم پودی زیاد، شکل سطح مقطع نخ های تار فشرده تر می شود. استحکام های کششی، برشی و خمشی در جهت تار افزایش می یابد و از طرفی شفافیت و نفوذ پذیری آب و نفوذپذیری هوا کاهش می یابد. با عقب رفتن پل تار پارچه سفت تر می شود. شکل سطح مقطع نخ های تار از حالت دایره ای به بیضی، بیضی پهن و بیضی لاغر تغییر می کند. شکل سطح مقطع نخ های پود نیز از حالت دایره ای به بیضی تغییر می کند.
برومند, محمدحسن, میرجلیلی, سیدعباس, علمدار یزدی, علی اصغر. (1396). اثر موقعیت پل تار بر خواص فیزیکی و مکانیکی پارچه تولیدی. علوم و فناوری نساجی, 6(4), 57-63.
MLA
محمدحسن برومند; سیدعباس میرجلیلی; علی اصغر علمدار یزدی. "اثر موقعیت پل تار بر خواص فیزیکی و مکانیکی پارچه تولیدی". علوم و فناوری نساجی, 6, 4, 1396, 57-63.
HARVARD
برومند, محمدحسن, میرجلیلی, سیدعباس, علمدار یزدی, علی اصغر. (1396). 'اثر موقعیت پل تار بر خواص فیزیکی و مکانیکی پارچه تولیدی', علوم و فناوری نساجی, 6(4), pp. 57-63.
VANCOUVER
برومند, محمدحسن, میرجلیلی, سیدعباس, علمدار یزدی, علی اصغر. اثر موقعیت پل تار بر خواص فیزیکی و مکانیکی پارچه تولیدی. علوم و فناوری نساجی, 1396; 6(4): 57-63.