TY - JOUR ID - 33002 TI - مروری بر بررسی رفتار کاسه ای شدن منسوجات بر اساس پارامترهای ساختاری پارچه JO - علوم و فناوری نساجی و پوشاک JA - JTST LA - fa SN - 2151-7162 AU - عباسی, زهرا AU - پیوندی, پدرام AU - نمیرانیان, رستم AD - دانشگاه یزد AD - عضو هیات علمی دانشکده مهندسی نساجی دانشگاه یزد Y1 - 2015 PY - 2015 VL - 5 IS - 3 SP - 9 EP - 17 KW - رفتارکاسه انداختن KW - ساختار منسوج KW - تغییرشکل منسوج DO - N2 - کاسه ای شدن، تغییرشکل سه بعدی پایدار در پوشاک مصرف شده است که زیبایی لباس و نیز کارایی آن را تحت تأثیر قرار می دهد. دلیل وقوع این پدیده، به پارامترهای پارچه، نخ و به طور جزئی تر به الیاف تشکیل دهنده آن مرتبط می شود. بررسی رفتار کاسه ای شدن و اندازه گیری آن از مهم ترین مراحل تولید و مصرف منسوج است. پژوهش حاضر مروری بر روش های اندازه گیری کاسه ای شدن پارچه را ارائه می دهد و به دلیل نقش اساسی ساختار پارچه در این پدیده فیزیکی، پژوهش های انجام شده در زمینه کاسه ای شدن پارچه با توجه به ساختار پارچه (حلقوی-تاری پودی-بی بافت) مورد توجه قرار گرفته است. UR - https://www.jtst.ir/article_33002.html L1 - https://www.jtst.ir/article_33002_fa712c444a3e4219b3381414c917adf9.pdf ER -