%0 Journal Article %T مروری بر بررسی رفتار کاسه ای شدن منسوجات بر اساس پارامترهای ساختاری پارچه %J علوم و فناوری نساجی و پوشاک %I موسسه نساجی امروز %Z 2151-7162 %A عباسی, زهرا %A پیوندی, پدرام %A نمیرانیان, رستم %D 2015 %\ 12/01/2015 %V 5 %N 3 %P 9-17 %! مروری بر بررسی رفتار کاسه ای شدن منسوجات بر اساس پارامترهای ساختاری پارچه %K رفتارکاسه انداختن %K ساختار منسوج %K تغییرشکل منسوج %R %X کاسه ای شدن، تغییرشکل سه بعدی پایدار در پوشاک مصرف شده است که زیبایی لباس و نیز کارایی آن را تحت تأثیر قرار می دهد. دلیل وقوع این پدیده، به پارامترهای پارچه، نخ و به طور جزئی تر به الیاف تشکیل دهنده آن مرتبط می شود. بررسی رفتار کاسه ای شدن و اندازه گیری آن از مهم ترین مراحل تولید و مصرف منسوج است. پژوهش حاضر مروری بر روش های اندازه گیری کاسه ای شدن پارچه را ارائه می دهد و به دلیل نقش اساسی ساختار پارچه در این پدیده فیزیکی، پژوهش های انجام شده در زمینه کاسه ای شدن پارچه با توجه به ساختار پارچه (حلقوی-تاری پودی-بی بافت) مورد توجه قرار گرفته است. %U https://www.jtst.ir/article_33002_fa712c444a3e4219b3381414c917adf9.pdf