@article { author = {Rezaei Bagha, Faezeh and Tavanaie, Mohammad Ali}, title = {Starch content evaluation tests of the starch-based polymers; a review}, journal = {Journal of Textile Science and Technology}, volume = {9}, number = {4}, pages = {5-16}, year = {2020}, publisher = {Today Textile Institute}, issn = {2151-7162}, eissn = {2322-2417}, doi = {}, abstract = {Starch is a widely used material in the production of green and bio-based polymers. Compounding of starch with synthetic polymers such as polyolefins, polyesters, and polyvinyl alcohol increases their biodegradability. The application of these compounds is in disposable food packaging, textile, medical and health industries, etc. Starch content determining of the starch compounds is one of the important evaluations that should be done with a different standard or analytical ways, to be classified and verified such products. Differents chemical and analytical methods proposed to measure the amount of starch in the starch compounds like phenol sulfuric acid method, calorimetric test, Fourie transform infrared spectroscopy, and an Iranian national standard No. 14000, which it was considered in this research. From the researchers’ results, it can be concluded that the Fourier transform infrared spectroscopy is the simplest method for this evaluation with moderate accuracy. However, the calorimetric method is the faster method with more accuracy comparing to the Fourier transform infrared spectroscopy method.}, keywords = {Thermoplastic Starch,starch content evaluation,bio-based polymer}, title_fa = {مروری بر آزمون‌های تعیین میزان نشاسته در پلیمرهای زیست پایه تولیدی بر پایه نشاسته}, abstract_fa = {نشاسته یک ماده پر استفاده در تولید پلیمرهای سبز و زیست پایه است و ترکیب آن با پلیمرهای مصنوعی نظیر پلی اولفین‌ها، پلی لاکتیک اسید، پلی وینیل الکل باعث افزایش خواص مکانیکی آن‌ها می‌شود و در بسته‌بندی، صنعت نساجی، زمینه طبی و بهداشتی، رهایش دارو و ... کاربرد دارند و جایگزینی مناسب برای پلیمرهای مصنوعی هستند. یکی از آزمون‌های پایه که باید به شکل استاندارد انجام شود تا بتوان محصولات سبز تولیدی را براساس میزان نشاسته آن مورد طبقه بندی و راستی آزمایی قرار داد، آزمون اندازه‌گیری درصد نشاسته در محصولات زیست پایه تولید شده است. روش‌های شیمیایی و تحلیلی متفاوتی برای اندازه‌گیری میزان نشاسته در پلیمرهای زیست پایه توسط محققان ارائه شده از جمله روش فنل سولفوریک اسید، آنالیز گرماسنجی، آزمون رنگ سنجی، طیف سنجی مادون قرمز و استانداردهای ارائه شده مانند استاندارد ملی ایران به شماره 14000 که در این پژوهش مورد مطالعه و بررسی قرار گرفته و در نهایت نتایج برخی از این محققین در استفاده از این روش‌ها بر روی آمیخته‌های مختلف پلیمری و نشاسته گزارش شده است. به نظر می‌رسد از این روش‌های ذکر شده روش طیف سنجی مادون قرمز روشی آسانتر برای این ارزیابی است اما دقت کمتری دارد. آنالیز گرماسنجی روشی سریع برای انجام این تست است که خطای کمتری نسبت به روش FTIR دارد.}, keywords_fa = {نشاسته گرمانرم,ارزیابی میزان نشاسته,پلیمر زیست پایه}, url = {https://www.jtst.ir/article_141137.html}, eprint = {https://www.jtst.ir/article_141137_337697439c43b9f508c9430380dd290d.pdf} } @article { author = {Tehrani, Majid and Bayegan, Yahya and Shahmoradi Ghaheh, Fatemeh}, title = {Investigation of parameters affecting dyeing of merino wool yarn with chicory leaves plant (Cichorium intybus L)}, journal = {Journal of Textile Science and Technology}, volume = {9}, number = {4}, pages = {17-23}, year = {2020}, publisher = {Today Textile Institute}, issn = {2151-7162}, eissn = {2322-2417}, doi = {}, abstract = {In recent years, a revival interest in the use of natural dyes in textile coloration has been growing. Natural dyes are well compatible with the environment due to their easy degradation. Despite the antiquity and advantages of natural dyes, the use of natural dyes has problems such as the complexity of the dyeing process, limited shades and unsuitable properties of color fastness. To solve the mentioned problems, new natural dyes, different mordants and other effective parameters in dyeing can be used. Chicory (cichorium intybus L) is a plant that is rich of natural dyes. In this research, chicory leaves have been used as a natural dye for dyeing woolen yarns. The effect of dyeing parameters such as dyeing method, mordant type, acid type, dye concentration and dyeing temperature on the shade and the intensity of absorbed dye in wool fibers were investigated. The results indicate that at low dye concentration, by increasing the dying temperature there is no trend in color absorption, but with increasing dye concentration, increasing the temperature has caused more absorption of dye in equilibrium. Also, dyed samples with chicory leaves in the presence of metal mordants have acceptable washing and light fastness.}, keywords = {Natural colorants,Cichorium intybus L,Metal mordant,Dye concentration,Color Fastness}, title_fa = {بررسی پارامترهای مؤثر بر رنگرزی نخ پشمی مرینوس با برگ گیاه کاسنی}, abstract_fa = {در سالهای اخیر تمایل برای رنگرزی منسوجات با استفاده از رنگزاهای طبیعی افزایش یافته است. رنگزاهای طبیعی به دلیل راحت تجزیه‌شدن با محیط زیست سازگاری خوبی دارند. با وجود قدمت و مزایای رنگزاهای طبیعی، استفاده از این رنگزاها دارای مشکلاتی از جمله پیچیده بودن فرآیند رنگرزی، شیدهای محدود و خصوصیات نامناسب ثبات رنگ می‌باشد. برای رفع مشکلات اشاره شده می‌توان از رنگزاهای طبیعی جدید، دندانه‌های متفاوت و سایر پارامترهای موثر در رنگرزی استفاده نمود. کاسنی گیاهی است که سرشار از رنگینه‌های طبیعی است. در این تحقیق برگ گیاه کاسنی به عنوان یک رنگزای طبیعی جهت رنگرزی نخهای پشمی استفاده شده است. اثر پارامترهای رنگرزی مانند روش رنگرزی، نوع دندانه، نوع اسید، غلظت و دما بر فام و شدت رنگ جذب شده از این رنگزا در الیاف پشم مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان می‌دهد در غلظتهای پایین روند خاصی در ارتباط با اثر دما بر مقدار جذب مشاهده نمی‌شود اما با افزایش غلظت، افزایش دما باعث جذب بیشتر رنگ در حالت تعادل شده است. همچنین نمونه‌های رنگ شده با برگ گیاه کاسنی در حضور دندانه‌های فلزی، دارای ثبات شستشویی و ثبات نوری قابل قبول می‌باشند.}, keywords_fa = {رنگزای طبیعی,گیاه کاسنی,دندانه فلزی,غلظت رنگزا,ثبات رنگ}, url = {https://www.jtst.ir/article_140156.html}, eprint = {https://www.jtst.ir/article_140156_b349ef57f35b77f8fd4843faf3895534.pdf} } @article { author = {Barani, Hossein and Helal Bahr, sakineh}, title = {Investigation on color and antibacterial properties of woolen yarn dyed with fruit of Ailanthus altissima tree}, journal = {Journal of Textile Science and Technology}, volume = {9}, number = {4}, pages = {25-33}, year = {2020}, publisher = {Today Textile Institute}, issn = {2151-7162}, eissn = {2322-2417}, doi = {}, abstract = {Ailanthus altissima is a fast growing, deciduous, and exotic invasive tree that is able to germinate and grow in a wide variety of soil and site conditions. In this study, the dyeing ability of woolen yarn with the fruit of Ailanthus altissima tree as a natural dye was evaluated. The effect of different dyeing conditions such as mordant concentrations (0 to 6% Wt.%), dyeing time at boiling temperature (30 to 90 minutes), pH of the dye bath (3 to 8) and the dye concentrations (60 to 200% Wt.%) on color strength of dyed sample were studied. The color characteristics of the dyed yarns and the optimal condition of the dyeing conditions were evaluated based on the maximum color strength. The antibacterial property of Ailanthus altissima tree fruit extract was investigated against gram-negative (Escherichia coli) and gram-positive (Staphylococcus aureus) bacteria. Independent research variables such as dyeing time, pH of dye bath and dye concentration had a significant effect on color strength and using of alum as a mordant in applied amounts (0 to 6% Wt. %) had a little effect on the color strength of dyed samples. The dyed woolen yarn with Ailanthus altissima tree fruit has good washing and light fastness and presented good antimicrobial properties against gram-negative and gram-positive bacteria in applied concentrations of 12.5% up to 100%.}, keywords = {Natural dyeing,Experimental Design,Inorganic mordant,Ailanthus altissima,wool}, title_fa = {بررسی ویژگیهای رنگی و ضد باکتری نخ پشمی رنگرزی شده با میوه درخت آیلان (عرعر)}, abstract_fa = {درخت آیلان (عرعر) یک گیاه فوق العاده مقاوم می‌باشد که در بیشتر مناطق از نظر آب و هوایی به راحتی رشد می‌کند. درخت آیلان (عرعر) Ailanthus altissima گونه‌ای غیر بومی و متعلق به مناطق کوهستانی چین است که در سال های گذشته به ایران وارد شده و در مناطق مختلف ایران کاشته شده است. در این تحقیق قابلیت رنگرزی نخ پشمی با میوه درخت آیلان به عنوان یک رنگرزای طبیعی مورد ارزیابی قرار گرفت. تاثیر شرایط مختلف رنگرزی از قبیل غلظت دندانه (0 تا 6% وزنی)، مدت زمان رنگرزی در دمای جوش (30 تا 90 دقیقه)، pH حمام رنگرزی (3 تا 8) و غلظت ماده رنگزا (60 تا 200% وزنی) بر قدرت رنگی نخ رنگرزی شده مورد ارزیابی قرار گرفت. بر اساس نتایج حاصل شده از قدرت رنگی نمونه‌ها، شرایط رنگرزی برای کسب بیشترین قدرت رنگی بهینه سازی شد. ویژگی ضدباکتری میوه درخت آیلان در مقابل باکتری‌های گرم منفی (Escherichia coli) و گرم مثبت (Staphylococcus aureus) مورد ارزیابی قرار گرفت. متغیرهای تحقیق از قبیل مدت زمان رنگرزی، pH حمام رنگرزی و غلظت ماده رنگزا تاثیر معنی دار بر قدرت رنگی نشان داد و استفاده از دندانه زاج سفید در مقادیر (0 تا 6 درصد وزنی) تاثیر چندانی بر قدرت رنگی نمونه ها نداشت. نخ پشمی رنگرزی شده با میوه درخت آیلان دارای ثبات شستشویی و نوری مطلوبی می‌باشد و همچنین در میوه درخت آیلان در غلظت های کاربردی 5/12% تا 100% دارای ویژگی ضدمیکروبی در مقابل باکتریهای گرم منفی و گرم مثبت میباشد.}, keywords_fa = {رنگرزی طبیعی,طراحی آزمایش,دندانه معدنی,آیلان,پشم}, url = {https://www.jtst.ir/article_143304.html}, eprint = {https://www.jtst.ir/article_143304_d655d3e21c162eeb626b8855839b10f8.pdf} } @article { author = {Rahmati, Nasrin and Eslahi, Niloofar and Rashidi, AboSaeed}, title = {Antibacterial finishing of cotton with silk hydrogel and chamomile extract}, journal = {Journal of Textile Science and Technology}, volume = {9}, number = {4}, pages = {35-42}, year = {2020}, publisher = {Today Textile Institute}, issn = {2151-7162}, eissn = {2322-2417}, doi = {}, abstract = {In this research, silk as a source of protein fibroin, with very good mechanical properties, has been used to prepare hydrogels. For this purpose, 20% fibroin was dissolved in water and calcium chloride was added to accelerate the gelation process. The pH of the liquid was adjusted to 4 with HCl. Then, the solution was sonicated using an ultrasonic apparatus for 3 minutes. Finally, 5% chamomile extract was added to the hydrogel under ultrasonic condition and applied on cotton fabrics. The morphology, chemical structure, and swelling of the specimens, the release rate of the extract and antibacterial properties of the hydrogel were evaluated. SEM images showed the proper coating of cotton with silk hydrogel. FTIR spectra confirmed the presence of functional groups in the hydrogel and chamomile extract. The results of swelling showed that the incorporation of hydrogel increased the water absorption of fabrics and there was a slight reduction in water absorption after loading the extract in the hydrogel. Besides, the antibacterial test confirmed the antibacterial properties of the hydrogel against both gram-positive and gram-negative bacteria}, keywords = {Hydrogel,Silk fibroin,ultrasonic,chamomile extract,antibacterial}, title_fa = {تکمیل ضد میکروب پارچه پنبه ای با استفاده از هیدروژل ابریشم و عصاره گیاهی بابونه}, abstract_fa = {در این کار تحقیقاتی از پیله کرم ابریشم به عنوان منبع پروتئینی فیبروئین که دارای خواص مکانیکی بسیار مطلوب است برای تهیه هیدروژل استفاده شده است. به این منظور فیبروئین 20% در آب حل شد و برای تسریع در عمل ژل شدن کلرید کلسیم به آن اضافه شد و pH محلول با اسید کلریدریک به 4 رسانده شد. سپس در دستگاه اولتراسونیک تحت امواج فراصوت در مدت 3 دقیقه عمل ژل شدن صورت پذیرفت. در نهایت 5% عصاره‌ی گیاه بابونه به هیدروژل اضافه و تحت امواج فراصوت در آن بارگذاری شده و بر روی پارچه پنبه ای تکمیل شد. مورفولوژی، ساختار شیمیایی، میزان تورم، رهایش عصاره و خاصیت آنتی باکتریایی عصاره در هیدروژل بررسی شد. نتایج میکروسکوپی حاکی از پوشش مطلوب هیدروژل بر روی پارچه پنبه ای است. نتایج FTIR وجود گروههای عاملی در هیدروژل ابریشم و عصاره بابونه و پیوند بین این دو را تائید کرد. نتایج تورم نشان داد که هیدروژل جذب آب پارچه را افزایش داده و بارگذاری عصاره در هیدروژل سبب کاهش جزئی جذب آب شده است. نتایج تست آنتی باکتریال نیز تایید کننده خاصیت ضد باکتری عصاره در برابر هر دو باکتری گرم مثبت و گرم منفی می‌باشد.}, keywords_fa = {هیدروژل,فیبروئین ابریشم,اولتراسونیک,عصاره بابونه,ضد میکروب}, url = {https://www.jtst.ir/article_143305.html}, eprint = {https://www.jtst.ir/article_143305_a97c3fab43f63fb9c466843ea864b579.pdf} } @article { author = {Gharib Tehrani, Firozeh and Moghassem, Abdolrasol and hoseinpour, alireza}, title = {Decoratinge women's Ball Gowns using Intelligent Optical System}, journal = {Journal of Textile Science and Technology}, volume = {9}, number = {4}, pages = {43-51}, year = {2020}, publisher = {Today Textile Institute}, issn = {2151-7162}, eissn = {2322-2417}, doi = {}, abstract = {In the present study with the aim of innovating in clothing decoration an intelligent optical electronic set was designed and embedded in women's party dresses. In the first part, the appropriate design of cloth was selected on the basis of opinion of electronic and fashion experts among several linear designs considering beauty of cloth, light transmission and possibility of hiding electronic equipments. Then the appropriate fabric in terms of yarn density, thickness, material and color was purchased and designed clothe was sewn. In the third part, electronic circuits including optical sensors and other requirements were designed and built. RGB and LED lamps, electronic board and battery were located in the cloth and connected to each other. In order to make this electronic set smart, a special code was written in such a way that by changing ambient light, the lamps embedded in cloth are activated in red, green, blue and their combination based on the definition of the numerical range for the signal sent from the optical sensor to the processor unit. Results shows that combination of clothing design and other sciences opens a new horizon to designers so that the use of clothes in various fields will change.}, keywords = {Clothing decoration,intelligent optical system,women'؛ s Ball Gowns,RGB and LED lamps,intelligent electronic}, title_fa = {تزئین لباس مجلسی بانوان با استفاده از سیستم هوشمند نوری}, abstract_fa = {در پژوهش حاضر با هدف نوآوری در تزئین لباس، مجموعه الکترونیکی هوشمند نوری طراحی و در لباس مجلسی شب زنانه تعبیه گردید. دربخش نخست ازمیان چندین طرح خطی رسم شده بر مبنای سه شرط زیبایی، قابلیت عبوردهی نور و امکان مخفی کردن تجهیزات الکترونیکی و با نظر متخصصان الکترونیک و مد لباس طرح مناسب انتخاب شد. سپس پارچه مناسب به لحاظ تراکم بافت، ضخامت، جنس و رنگ مشخص، خریداری و لباس دوخته شد. دربخش سوم مدارات الکترونیکی مشتمل بر سنسور نوری و دیگر ملزومات طراحی و ساخته شد. جایگذاری لامپ های آر جی بی، ال ای دی، بردهای الکترونیکی و باطری در لباس و اتصال بخش ها به یکدیگر انجام شد. کد نویسی این مجموعه الکترونیکی با هدف هوشمند سازی آن براساس تعریف محودده عددی برای سیگنال ارسال شده از سنسور نوری به واحد پردازشگر به گونه ای انجام شد که با تغییر شدت روشنایی یا نور محیط، لامپ های تعبیه شده در لباس به رنگ های قرمز، سبز، آبی و ترکیب آنها روشن و خاموش شود. نتایج نشان می‌دهد که تلفیق طراحی لباس و دیگر علوم افقی تازه فراروی طراحان لباس می گشاید به گونه‌ای که بهره‌گیری البسه در حوزه‌های مختلف را خواهد نمود.}, keywords_fa = {تزیین لباس,سیستم هوشمند,لباس مجلسی بانوان,دیودهای ساطع کننده نور,الکترونیک هوشمند}, url = {https://www.jtst.ir/article_143643.html}, eprint = {https://www.jtst.ir/article_143643_ed969336be87b6a45144168fc6e6150c.pdf} } @article { author = {Zare Mehrjardi, Abolfazl and Rahimnezhad, Sajedeh and Rahimnezhad, hamedeh}, title = {A review of antimicrobial and antiviral methods of masks}, journal = {Journal of Textile Science and Technology}, volume = {9}, number = {4}, pages = {53-68}, year = {2020}, publisher = {Today Textile Institute}, issn = {2151-7162}, eissn = {2322-2417}, doi = {}, abstract = {In recent years, when air pollution has become more serious, and especially in January 2020, when the emergence of a new virus called Covid 19 caused the death of a large number of people, the production and use of masks increased. Since the outbreak of severe respiratory illness caused by the coronavirus, the use of face masks to control the rapid spread of the epidemic and prevent the transmission of pathogenic viruses has become widespread around the world. Therefore, in these critical situations, it is necessary to observe hygiene and use protective equipment such as masks to protect your health and the health of others. The current Corona epidemic has also brought many economic problems to today's society, so the world is currently facing a shortage of face masks and masks are not available on all days and weeks, which has led to Dangerous events occur especially for medical personnel. As pathogens such as bacteria, fungi and viruses are becoming a serious threat to human health and the environment around the world, and the use of masks to protect against them. It is necessary to find ways to antivirus the mask and reuse it. This article explains the importance of masks, antimicrobial agents for masks and how to evaluate some of the properties of masks, as well as some antimicrobial, antiviral and antiseptic methods of different types of masks and research done in this The context is addressed.}, keywords = {COVID-19,Face mask,Antimicrobial properties,Antimicrobial agents,Virus}, title_fa = {مروری بر روش‌های ضدمیکروبی و ضدویروسی ماسک‌ها}, abstract_fa = {در سال‌های اخیر که آلودگی هوا جدی‌تر شده است و به خصوص در ژانویه 2020 که ظهور ویروس جدید به‌نام کووید19 باعث مرگ و میر تعداد بسیار زیادی از افراد شد، تولید و استفاده از ماسک افزایش یافت. از زمان شیوع بیماری شدید تنفسی ناشی از ویروس کرونا، استفاده از ماسک‌های صورت برای کنترل شیوع سریع این بیماری همه‌گیر و جلوگیری از انتقال ویروس‌های بیماری‌زا در سراسر جهان رواج یافته است. بنابراین ضروری است که در این شرایط بحرانی برای حفاظت از سلامتی خود و دیگران، بهداشت را رعایت کرده و از تجهیزات حفاظتی از جمله ماسک استفاده شود. همچنین همه‌گیری کنونی کرونا مشکلات اقتصادی زیادی را به جامعه امروزی وارد کرده است، درنتیجه جهان در حال حاضر با کمبود انواع ماسک‌های صورت روبرو است و در تمام روزها و هفته‌ها ماسک‌ها در دسترس نیستند که این منجر به اتفاق‌های خطرناک به‌ویژه برای پرسنل پزشکی می‌شود. از آن‌جایی که عوامل بیماری‌زا از جمله باکتری‌ها، قارچ‌ها و ویروس‌ها در حال تبدیل شدن به یک تهدید جدی برای سلامتی انسان و محیط زیست در سراسر جهان هستند و استفاده از ماسک برای حفاظت در برابر آن‌ها ضروری است، باید روش‌هایی برای ضدویروسی کردن ماسک و استفاده مجدد از آن را پیدا کرد. در این مقاله توضیحاتی در رابطه با اهمیت ماسک، مواد ضدمیکروبی برای ماسک و نحوه ارزیابی برخی از خصوصیات ماسک‌ها داده شده است و همچنین به مرور برخی از روش‌های ضدمیکروبی، ضدویروسی و ضدعفونی انواع ماسک‌ها و تحقیقات انجام شده در این زمینه پرداخته شده است.}, keywords_fa = {کووید 19,ماسک صورت,خاصیت ضدمیکروبی,مواد ضدمیکروب,ویروس}, url = {https://www.jtst.ir/article_143716.html}, eprint = {https://www.jtst.ir/article_143716_7c293ede3b64be223be970b14f3bbc34.pdf} }